Napište nám
+420 725 971 256
Dezinfekce proti koronaviru
HOT LINE DEZINFEKCE
725 971 256
(Po-Ne)

Úklidové prostředky na podlahy

Úklid nemusí být věda a ani nemusí znamenat dlouhé hodiny velké fyzické námahy. Stačí si vybrat vhodné prostředky a vhodné nástroje. Jak na úklid podlahy, vyhnout se zbytečným chybám a zároveň dosáhnout co možná nejtrvalejšího efektu?

Nedělejte nepořádek

Základem je nepořádku předcházet. Nevyhýbejte se proto klasickým rohožkám, nestyďte se boty před vstupem do prostor očistit nebo úplně přezout. Nejvíce zatížené jsou podlahy ve vstupních místnostech, v chladnějším období podzimu a zimy je úklid těchto krytin za trest. Práci si můžete ale ulehčit, ideální je násobná ochrana. Vybavte se alespoň dvěma rohožemi, první hrubá zachytí kamínky a jiné pevné nečistoty, druhá pak pohltí nadbytečnou vlhkost. 

Také dobře zvažte nákup kvalitního vysavače. Za rozumnou cenu se dají pořídit i takové, které kromě prachu sají i vodu a nevadí jim ani hrubší nečistoty. Praktickým doplňkem jsou pak turbokartáče a jiné speciální hlavice, které dosáhnout i do špatně dostupných míst. To, co ušetříte na vysavači, pak budete muset dohánět vlastní silou a pílí.

PVC, lino a marmoleum

Tyto podlahy jsou na úklid nejlepší, bez přehánění. Odolný a pevný materiál snáší vodu, chemické prostředky, a dokonce i dezinfekci. Můžete je vysávat, zametat i stírat mopem. Právě díky své vysoké odolnosti jsou přednostně vybírány jako pokládka veřejných míst – škol, nemocnic, úřadů, kanceláří. Moderní výrobci doplňují kvalitní materiál i zajímavým designem. V příznivé ceně máte garanci i snadné údržby. Pozor však na mechanické poškození, písky nebo drsné kartáče by mohly i tak povrch poškrábat a poškodit.

Dřevěné podlahy

S pravým dřevem je třeba zacházet opatrně. Dřevo je barevně i tvarově stálé, dobře se vyrovná s mechanickým poškozením, ale nemá rádo vodu. Dřevo se stírá pouze vlhkým mopem nebo hadříkem. Přípravky na ošetření dřevěných podlah také často obsahují přírodní vosky nebo oleje, které vytvoří tenounký film na povrchu, ten pak podlahy déle chrání a přidá i potřebný lesk nebo zvýrazní strukturu vláken.

Laminátové a plovoucí podlahy

I zde je třeba s prostředky, a hlavně vodou, zacházet mírně. Byť tyto podlahy často velmi věrně napodobují vzhled přírodního dřeva, vyhněte se přípravkům na dřevo, které vytváří film. Na laminátu místo ochranné funkce vytvoří vrstvu ne nepodobnou náledí! Vhodné je podlahu zamést nebo vyluxovat a teprve pak setřít pečlivě vyždímaným mopem.

Dlažby

Tyto podlahy jsou odolné vůči všemu i špatně zvolenému přípravku. Jediným negativní efekt bude maximálně nedostatečná účinnost. Dlažby je možné zametat, vytírat mýdlovými i alkalickými prostředky, na odolné nečistoty můžete použít i parní čistič.

Každá podlaha má svůj půvab, své správné použití a také svůj úklidový prostředek. Vyvarujte se snaze zjednodušit si úklid, pokud vaše domácnost kombinuje různé pokládky, musíte i vy kombinovat různé čistící metody. Jedině tak dosáhnete kvalitních výsledků a nebudete se muset k uklizenému místu brzy vracet znovu, ani litovat nevratných skvrn. Nebo si prostě ušetřete čas a námahu úplně a domluvte si na úklid profesionální firmu. Kromě podlah se postará i o dokonale čistou koupelnu, kuchyni a třeba i mytí oken.

 

Naše služby

Profesionální úklid

Úklidové služby

Úklidová firma

NEZÁVAZNÁ POPTÁVKA - ÚKLID

Odešlete nezávaznou poptávku pro zjištění ceny.

Prosíme, uveďte následující důležité informace.

Byty, rodinné domy

  • Adresa, výměra v m2.
  • Typ úklidu (klasik/general) + činnosti navíc (doplňkové služby).
  • Čistící prostředky a vybavení - vlastní/naše.

Kanceláře, kancelářské prostory, firmy

  • Adresa, výměra v m2.
  • Počet pater, místností, stolů, WC, kuchyněk - popis objektu.
  • Čistící prostředky a vybavení - vlastní/naše.
  • Preferovaný čas úklidu.

Objednávky přijímáme

Pondělí až pátek 8 - 18 hod.
Mob.: +420 725 971 256

info(zavináč)uklidmi(tečka)cz

Sídlo firmy

Ukliďmi.cz
Jankovcova 1566/2b
170 00 Praha 7

Fakturační údaje

Michal Anýž
Třebešovská 2254/105
193 00 Praha 9
Horní Počernice

Číslo učtu : 772772772
Kód Banky : 0600
IBAN: CZ73 0600 0000 0007 7277 2772
BIC ( SWIFT ): AGBACZPP

 

IČ: 69528608
DIČ: CZ8008140261

zavolejte nám
Odesláním tohoto formuláře beru na vědomí, že pro vyřízení poptávky jsou zpracovávány výše uvedené identifikační (jméno a příjmení) a kontaktní osobní údaje (telefonní a e-mailový kontakt), jejich poskytnutí je dobrovolné, bez nich by však nebylo možné zaslat naší cenovou nabídku a posléze uzavřít smlouvu.

Více o zpracování osobních údajů naleznete v informaci o zpracování osobních údajů dostupné na webových stránkách v části GDPR.