Napište nám
+420 725 971 256
Dezinfekce proti koronaviru
HOT LINE DEZINFEKCE
725 971 256
(Po-Ne)

Blog

Přehled článků

 

Čisté a uklizené prostředí v nás budí pocit bezpečí a důvěry. Mnohem důležitější je také praktický efekt, kdy pečlivě udržované zázemí efektivně brání rozvoji a přenosu bacilů a virů. Je tedy víc než nasnadě, že ve školách nebo školkách očekáváme vysokou úroveň. Jak udržet pořádek v prostoru s tolika dětmi a jak vyhovět všem nárokům na bezpečný provoz?

Rychlovarná konvice stojí v každé kuchyni, v mnoha kancelářích i v dílnách. Denně si vaříme vodu na čaj nebo kávu a konvici bereme jen jako samozřejmé vybavení. Dokud nám spolehlivě slouží, nevěnujeme ji zásadní pozornost. Přitom můžeme pravidelnou údržbou prodloužit její životnost a dost možná i zrychlit samotný ohřev vody.

Dokonale uklizené a čisté prostředí vždy hodnotíme jako samozřejmý základ. Čistota v nás budí pocit důvěry a bezpečí. Proto obchody, kavárny, restaurace, ale třeba i kancelářské budovy dbají na precizní úklid a často pořizují vlastní úklidové stroje. Investice do úklidu je totiž vratnou investicí do zákazníků.

Umyvadlo není jen běžnou součástí vybavení koupelny. Je to krásný designový prvek, který by měl koupelnu rozzářit a dodat ji stálou krásu. Jak se však jednoduše a účinně zbavit nehezkých nánosů mýdla, mastnoty nebo rzi? Řešení máte po ruce, nestojí skoro nic a pomůže vám dokonale vyleštit nejen ono porcelánové umyvadlo.

Pandemie Covid-19 mnohé změnila. Nejde jen o překonaný čas, kdy valná většina lidí pracovala z domova a nyní se pomalu vrací do běžného provozu. V mnoha kancelářích i provozech vzniká nový režim, mění se nároky na uspořádání pracovních míst, klade se důraz na větší osobní prostor a také daleko důslednější dodržení úrovně hygieny. Jak dodat zaměstnancům jistotu a zajistit opravdu kvalitní zdravé pracovní prostředí?

Určitě věnujete úklidu domácnosti velký díl času i energie. Přesto možná na pár důležitých detailů zapomínáte. V každém domě je pár míst, která prostě při úklidu překročíme, vynecháme nebo která nám ani nepřijdou na mysl. A přitom jsou pěkným semeništěm bacilů a bakterií. Která to jsou? Možná budete překvapeni.

Je toho moc. Zvládnout všechny pracovní povinnosti, cestou z práce nakoupit, vyzvednout děti, ve školním roce projít úkoly a školní přípravou, vyprat, vyžehlit, uvařit, svačiny, uklidit… Na konci týdne často ani nezbývá dost energie vzpomenout si, na co všechno jsme ještě zapomněli a které z úkolů zůstávají odložené na víkend. Proč takový shon? Opravdu si nezasloužíme polevit?

Červené víno dokáže napáchat parádní škody a podle zákonů schválnosti se směr rozlité tekutiny vždy vydá směrem k nejviditelnějšímu místu nebo alespoň k tomu nejsvětlejšímu. Nemusíte doma pořádat bujarý večírek, mnohdy stačí k pohromě jedno nešikovné drcnutí do poloprázdné skleničky. Jak se takových skvrn zbavit? Možná jednodušeji, než myslíte.

Začneme od podlahy hezky od našich babiček. Tehdejší vysavače se nemohly pyšnit žádným zásadním výkonem a někde dokonce dlouho chyběly úplně. Při opravdovém úklidu tak nezbylo než koberec smotat, vynést ven, přehodit přes klepadlo a dát si pěkně do těla. Určitě si vybavíte onen pravidelný zvuk plácání rákosovou plácačkou o plochu koberce. Takový úklid vyžadoval opravdový zápal.

Octomilky. Drobounké mušky, které nezpůsobí žádnou škodu, nebudí protivným bzučením, neštípou, přesto svou přítomností kazí náladu všem hospodyňkám. Roj drobných černých teček se s urputností sobě vlastní objevuje nad miskou ovoce nebo kolem odpadkového koše snad každé léto. Jak jej z domácnosti vyhnat?

Každý máme svou oblíbenou vůni, používáme oblíbený šampon nebo sprchový gel. Totéž platí i pro domácnost, každý máme zažitý postup při úklidu a také čisticí prostředky. Někdy je fajn porozhlédnout se po novinkách, někdy naopak správně sázíme na osvědčené značky. Jaké prostředky jsou nejoblíbenější a jaké nejlépe fungují?

Úklid nemusí být věda a ani nemusí znamenat dlouhé hodiny velké fyzické námahy. Stačí si vybrat vhodné prostředky a vhodné nástroje. Jak na úklid podlahy, vyhnout se zbytečným chybám a zároveň dosáhnout co možná nejtrvalejšího efektu?

KonMari je ve své podstatě systém, který vás provede úklidem celé domácnosti, ale třeba i kanceláře. Snaží se urovnat a nově uspořádat všechny věci, od oblečení, přes ložní prádlo, kosmetiku, nebo vybavení kuchyně tak, aby vše působilo harmonicky, čistě a upraveně. Nová domácnost vám má trvale přinášet nejen dobrý pocit z krásného prostředí, ale také zásadně usnadnit další údržbu.

Nic se nemá přehánět, ale určitě nemá smysl ani nic podceňovat. K pečlivému úklidu prostě patří i dezinfekce, a to zejména častých dotykových ploch. Nemusíte se však bát agresivní chemie nebo nepříjemného zápachu. Moderní přípravky dokáží zatočit s bakteriemi i plísní, a přitom nijak zásadně neohrozí vaše životní prostředí.

Toalety jsou místností, kterou během dne navštívíme několikrát. Pro dobrý pocit je samozřejmě důležité udržet tuto místnost v maximální čistotě. Přesto není obvyklé se o tomto malém prostoru nějak zvlášť bavit. Pokud nedojde na pohoršenou stížnost nebo nespokojenost. Jak správně čistit toalety, jak často a jak je udržet ve špičkovém stavu?

NEZÁVAZNÁ POPTÁVKA - ÚKLID

Odešlete nezávaznou poptávku pro zjištění ceny.

Prosíme, uveďte následující důležité informace.

Byty, rodinné domy

  • Adresa, výměra v m2.
  • Typ úklidu (klasik/general) + činnosti navíc (doplňkové služby).
  • Čistící prostředky a vybavení - vlastní/naše.

Kanceláře, kancelářské prostory, firmy

  • Adresa, výměra v m2.
  • Počet pater, místností, stolů, WC, kuchyněk - popis objektu.
  • Čistící prostředky a vybavení - vlastní/naše.
  • Preferovaný čas úklidu.

Objednávky přijímáme

Pondělí až pátek 8 - 18 hod.
Mob.: +420 725 971 256

info(zavináč)uklidmi(tečka)cz

Sídlo firmy

Ukliďmi.cz
Jankovcova 1566/2b
170 00 Praha 7

Fakturační údaje

Michal Anýž
Třebešovská 2254/105
193 00 Praha 9
Horní Počernice

Číslo učtu : 772772772
Kód Banky : 0600
IBAN: CZ73 0600 0000 0007 7277 2772
BIC ( SWIFT ): AGBACZPP

 

IČ: 69528608
DIČ: CZ8008140261

zavolejte nám
Odesláním tohoto formuláře beru na vědomí, že pro vyřízení poptávky jsou zpracovávány výše uvedené identifikační (jméno a příjmení) a kontaktní osobní údaje (telefonní a e-mailový kontakt), jejich poskytnutí je dobrovolné, bez nich by však nebylo možné zaslat naší cenovou nabídku a posléze uzavřít smlouvu.

Více o zpracování osobních údajů naleznete v informaci o zpracování osobních údajů dostupné na webových stránkách v části GDPR.