Napište nám
+420 725 971 256
Dezinfekce proti koronaviru
HOT LINE DEZINFEKCE
725 971 256
(Po-Ne)

Jakými přírodními prostředky vyčistit porcelánové umyvadlo, aby zářilo čistotou?

Umyvadlo není jen běžnou součástí vybavení koupelny. Je to krásný designový prvek, který by měl koupelnu rozzářit a dodat ji stálou krásu. Jak se však jednoduše a účinně zbavit nehezkých nánosů mýdla, mastnoty nebo rzi? Řešení máte po ruce, nestojí skoro nic a pomůže vám dokonale vyleštit nejen ono porcelánové umyvadlo.

Zapomenuté triky našich babiček

Pro údržbu domácnosti se nemusíte vybavit drahými prostředky, nejmodernější technikou ani nemusíte úklidem trávit každé odpoledne. Krásně vyčistit a naleštit koupelnu zvládnete během pár minut a zázračné přípravky posbíráte snadno ve vlastní kuchyni.

Jedlá soda, sůl, ocet, citron – myslíte, že to bude k preciznímu úklidu stačit? Tak to vyzkoušejte. Budete překvapeni a už na tyto čtyři složky nikdy nedáte dopustit. Jednoduché, levné, a přitom mimořádně účinné látky v sodě, soli, octu i citronu si poradí s mastnotou, barevnými skvrnami, ale třeba i s vodním kamenem nebo rzí.

Kudy cesta nevede

Začneme postupy, které vám nepomůžou. Porcelánové umyvadlo nikdy nečistěte „hrubou silou“. Zakázané jsou drátěnky, kartáče, ale i abrazivní prášky. Jediné, čeho docílíte, je narušení povrchu. Jemných prasklinek se už nikdy nezbavíte, navíc se na nich i na zdrsněném povrchu bude špína usazovat o to rychleji. Čištění zabere víc a víc času s menším a menším efektem. Porcelán je sice odolný vůči agresivním chemickým prostředkům, ale i zde se raději používání vyhněte. Chemie může napáchat vážné škody na vaší pokožce nebo se dostane do rukou dětí. Takové riziko za čisté umyvadlo opravdu nestojí.

 

Perfektní čistota v pár minutách

Na běžné usazeniny a špínu je úplně ideální soda, nebo soda v kombinaci s octem či citronem. Umyvadlo stačí posypat sodou, zakapat citronem nebo octem a nechat chvíli působit. Jemnou utěrkou nebo houbičkou pak vzniklou pastou přečistěte nejvíc zasažená místa a spláchněte. Běžné čištění můžete vylepšit i kapkou esenciálního oleje, který smícháte ve směsi sody a octy nebo citronu. Olej dodá při čištění umyvadlu lesk a krásně koupelnu provoní.

Pasta vzniklá z jedlé sody a octa je skvělá pro usazený vodní kámen. Pokud je umyvadlo již hodně zanešené, nejčastěji se objeví usazeniny u výpusti. Umyvadlo tak stačí do poloviny napustit vlažnou vodou s přidaným octem a sodou v poměrně hutném poměru. Směs nechte půl hodiny působit, ocet i soda si poradí s usazeninami a dokonale je rozpustí.

Efekt sody jednoduše zvyšuje ocet i citron, nemusíte se bát „předávkování“ ani nepříjemného zápachu. Pokud však chcete výkon sody maximalizovat, přidejte k ní čpavek. Koupelnou se rozvine nepříjemné aroma, ale to brzy vyvětrá a čpavek na oplátku s sebou vezme i takové pohromy jako jsou zbytky laku na nehty, stopy fixů nebo barev na vlasy.

Pokud chcete zbavit porcelán zašlého závoje, posypte jej hojně solí, zakapejte citronem a opět nechte půl hodinky působit. Houbičkou pečlivě očistěte a pak spláchněte vlažnou vodou.

Super důkladné čištění

S velkým úklidem můžete na umyvadlo, ale třeba i vanu nebo sprchový kout, použít ještě jeden trik. Po čištěné ploše rozprostřete papírové ubrousky, na ně pak dávkujte klasický peroxid vodíku, který koupíte běžně v lékárně nebo drogerii. Chemická reakce uvolní naprosto veškerou špínu, nemusíte dělat skoro nic. Za dokonale uklizenou koupelnou nestojí žádná věda. Chce to jen vědět, jak na to.

Naše služby

Profesionální úklid
Úklidové služby
Úklidová firma

NEZÁVAZNÁ POPTÁVKA - ÚKLID

Odešlete nezávaznou poptávku pro zjištění ceny.

Prosíme, uveďte následující důležité informace.

Byty, rodinné domy

  • Adresa, výměra v m2.
  • Typ úklidu (klasik/general) + činnosti navíc (doplňkové služby).
  • Čistící prostředky a vybavení - vlastní/naše.

Kanceláře, kancelářské prostory, firmy

  • Adresa, výměra v m2.
  • Počet pater, místností, stolů, WC, kuchyněk - popis objektu.
  • Čistící prostředky a vybavení - vlastní/naše.
  • Preferovaný čas úklidu.

Objednávky přijímáme

Pondělí až pátek 8 - 18 hod.
Mob.: +420 725 971 256

info(zavináč)uklidmi(tečka)cz

Sídlo firmy

Ukliďmi.cz
Jankovcova 1566/2b
170 00 Praha 7

Fakturační údaje

Michal Anýž
Třebešovská 2254/105
193 00 Praha 9
Horní Počernice

Číslo učtu : 772772772
Kód Banky : 0600
IBAN: CZ73 0600 0000 0007 7277 2772
BIC ( SWIFT ): AGBACZPP

 

IČ: 69528608
DIČ: CZ8008140261

zavolejte nám
Odesláním tohoto formuláře beru na vědomí, že pro vyřízení poptávky jsou zpracovávány výše uvedené identifikační (jméno a příjmení) a kontaktní osobní údaje (telefonní a e-mailový kontakt), jejich poskytnutí je dobrovolné, bez nich by však nebylo možné zaslat naší cenovou nabídku a posléze uzavřít smlouvu.

Více o zpracování osobních údajů naleznete v informaci o zpracování osobních údajů dostupné na webových stránkách v části GDPR.