Napište nám
+420 725 971 256
Dezinfekce proti koronaviru
HOT LINE DEZINFEKCE
725 971 256
(Po-Ne)

Mokré čistění koberců před lety a nyní

Zkuste si s námi udělat výlet do historie a možná ani ne tak daleké. Čistili jste někdy koberec? A pamatujete, jak velké čištění a úklid probíhaly třeba před třiceti lety?

Slušný tělocvik u klepadla

Začneme od podlahy hezky od našich babiček. Tehdejší vysavače se nemohly pyšnit žádným zásadním výkonem a někde dokonce dlouho chyběly úplně. Při opravdovém úklidu tak nezbylo než koberec smotat, vynést ven, přehodit přes klepadlo a dát si pěkně do těla. Určitě si vybavíte onen pravidelný zvuk plácání rákosovou plácačkou o plochu koberce. Takový úklid vyžadoval opravdový zápal.

Skvrny se pak odstraňovaly octem, citronovou šťávou nebo žlučovým mýdlem. Tomu postupu ani výběru se nedá nic vytknout a po pravdě, jen máloco účinné složky nahradí i dnes. Nicméně k octu patřil kartáček, voda a další vypocené kalorie na kolenou. Voda musela na čištěném místě uschnout, tedy i při sebevětší snaze, po původní skvrně často zůstávaly zřetelné mapy.

Tepovače koberců – když koberec plaval obývákem

V osmdesátých letech přišla revoluce a s ní i první tepovače. Kouzelné zařízení si půjčovaly domácnosti jedna od druhé a šly na odbyt. V něčem práci ulehčily, ale. Tepovač vypadal jako hybrid mezi vysavačem a koštětem. Na hubici byl opatřen kartáči, někdy elektricky poháněnými, zpravidla poháněnými pohyby hospodyňky. Do hubice byla napojena nádržka, do které se vlila voda s čistícím prostředkem.

A pak už se drbalo, drhnulo, přejíždělo po skvrnách a vracelo na zašlapaná místa a dokola a dokola. Výsledek čištění byl asi lepší než celý koberec drhnout kartáčem na kolenou. Zásadní nevýhoda však zůstala. Koberec se čištěním promáčel. Když si obsluha nedala pozor, mohly se poškodit parkety schované pod kobercem nebo přinejmenším byla rodina z místnosti vykázána i na několik dní, než koberec za vydatného větrání pořádně doschnul.

Moderní extraktory – teprve skutečný efekt čištění

No a teď k čištění, které má viditelný výsledek, dokonce i hmatatelný. Moderní vysavače pracují „sami“. Výkonný motor dokáže předvést efektivní čištění, a navíc využívá lepší systém. Z nádržky s čistou vodou se žene proud s čistícím prostředkem přes speciální hlavici přímo na koberec. Voda uvolní nečistoty a pozor, ty jsou i s přebytky vody ihned nasávány do odpadní nádoby. Čištění tak dokáže zachytit i hluboko usazené nečistoty, navíc oživuje barvy a vrátí koberci či jiné tkanině původní „načechranou“ strukturu. Koberec po čištění není mokrý, příjemně voní a dovoluje více méně okamžitou pochůzku.

Prostě, doba šla kupředu a není jediný důvod doma zkoušet úmorné a neúčinné čistění. Navíc ani není důvod pořizovat si nákladný extraktor. Jeho použití stačí vymezit opakování…pár krát v roce. A to skvěle zajistí úklidová firma. Stačí zavolat, přijede i s profesionálním extraktorem, uklidí perfektně byt, vyčistí koberce i čalounění nábytku a vy můžete dát k dobru pár střípků z historie.

Naše služby

Profesionální úklid
Úklidové služby
Úklidová firma

NEZÁVAZNÁ POPTÁVKA - ÚKLID

Odešlete nezávaznou poptávku pro zjištění ceny.

Prosíme, uveďte následující důležité informace.

Byty, rodinné domy

  • Adresa, výměra v m2.
  • Typ úklidu (klasik/general) + činnosti navíc (doplňkové služby).
  • Čistící prostředky a vybavení - vlastní/naše.

Kanceláře, kancelářské prostory, firmy

  • Adresa, výměra v m2.
  • Počet pater, místností, stolů, WC, kuchyněk - popis objektu.
  • Čistící prostředky a vybavení - vlastní/naše.
  • Preferovaný čas úklidu.

Objednávky přijímáme

Pondělí až pátek 8 - 18 hod.
Mob.: +420 725 971 256

info(zavináč)uklidmi(tečka)cz

Sídlo firmy

Ukliďmi.cz
Jankovcova 1566/2b
170 00 Praha 7

Fakturační údaje

Michal Anýž
Třebešovská 2254/105
193 00 Praha 9
Horní Počernice

Číslo učtu : 772772772
Kód Banky : 0600
IBAN: CZ73 0600 0000 0007 7277 2772
BIC ( SWIFT ): AGBACZPP

 

IČ: 69528608
DIČ: CZ8008140261

zavolejte nám
Odesláním tohoto formuláře beru na vědomí, že pro vyřízení poptávky jsou zpracovávány výše uvedené identifikační (jméno a příjmení) a kontaktní osobní údaje (telefonní a e-mailový kontakt), jejich poskytnutí je dobrovolné, bez nich by však nebylo možné zaslat naší cenovou nabídku a posléze uzavřít smlouvu.

Více o zpracování osobních údajů naleznete v informaci o zpracování osobních údajů dostupné na webových stránkách v části GDPR.