Napište nám
+420 725 971 256
Dezinfekce proti koronaviru
HOT LINE DEZINFEKCE
725 971 256
(Po-Ne)

Úklid a čistota ve školách

Čisté a uklizené prostředí v nás budí pocit bezpečí a důvěry. Mnohem důležitější je také praktický efekt, kdy pečlivě udržované zázemí efektivně brání rozvoji a přenosu bacilů a virů. Je tedy víc než nasnadě, že ve školách nebo školkách očekáváme vysokou úroveň. Jak udržet pořádek v prostoru s tolika dětmi a jak vyhovět všem nárokům na bezpečný provoz?

Malý uzavřený svět

Úklid školských zařízení je náročnou disciplínou a zdaleka nenaráží pouze na úskalí velkých prostor a rušného pohybu až několik stovek dětí. Děti v uzavřeném prostoru školy tráví většinu dne a nesedí pouze v lavicích. Výuka je proložená svačinou a obědem, převlékáním a sportováním na hřišti i v tělocvičně, svůj díl na nepořádku má logicky výtvarná výchova nebo pracovní činnosti. Je třeba zabezpečit adekvátní sanitární zařízení. Úklid musí splnit nároky všech typů prostor a vždy ve vysoké kvalitě.

 

Úklid na školách

Bezpečí na první místě

Úklid školy se navíc musí přizpůsobit časovém harmonogramu. Největší zátěží je ranní příchod dětí, dál se úklid dělí do jednotlivých sekcí a postupuje s končícím vyučování. Běžný provoz často nekončí s odpolednem, zahrnuje i podvečerní pronájem tělocvičny, doučování, kroužky a další aktivity.

Čas úklidu se tedy odvíjí přesně od „provozní“ doby školy a přizpůsobit se musí i používané prostředky. Veškeré úklidové prostředky musí být zabezpečeny, děti se nesmí dostat do styku ani nežádoucím vstupem do nezamčeného skladu. Složení prostředků musí také vymezit nebezpečné nebo dráždivé látky. Agresivní prostředky smí být používány výhradně mimo přítomnost dětí a musí být zajištěno i následné větrání a likvidace stop.

Efektivní úklid

V naplněném rozvrhu školní budovy je třeba využít každého volného bloku. I proto školy vybírají moderní čistící a úklidové prostředky nebo stroje, které mají výrazně ulehčit a zrychlit úklid. V době příchodu žáků, ale i během polední pauzy je třeba v řádu minut odstranit stopy nečistot přinesených zvenčí, zejména v době nepříznivého počasí. Během dne je třeba i několikrát provést zběžný úklid toalet. Zvláštní důraz je kladený na hygienický úklid jídelny po svačině a obědech.

Plošná dezinfekce

Školy mají zpravidla k dispozici vlastní zaměstnance, kteří se mohou plně soustředit na úklid. Bez pravidelné údržby není možné zajistit kvalitní a bezpečné prostředí. V době covidu navíc vzrůstá poptávka po plošné dezinfekci a ošetření prostor i vůči možnému zavlečení viru. Na to již síly běžných pracovníků stačit nemusí. Školy však mohou využít optimální řešení a poptat jednorázové služby u profesionální úklidovky. Výhodou je, že škola nemusí investovat do dezinfekčního zařízení ani speciálních prostředků. Úklidová firma má nejen vše potřebné k dispozici, navíc pracuje se zkušeností a může vyčlenit práci dostatečný počet kvalifikovaných sil. Dezinfekce může proběhnout o víkendu, po nahlášené události nebo v závěru prázdnin tak, aby škola mohla nabídnout svým žákům opravdu čisté a bezpečné prostředí.

 

Dezinfekce na školách

NEZÁVAZNÁ POPTÁVKA - ÚKLID

Odešlete nezávaznou poptávku pro zjištění ceny.

Prosíme, uveďte následující důležité informace.

Byty, rodinné domy

  • Adresa, výměra v m2.
  • Typ úklidu (klasik/general) + činnosti navíc (doplňkové služby).
  • Čistící prostředky a vybavení - vlastní/naše.

Kanceláře, kancelářské prostory, firmy

  • Adresa, výměra v m2.
  • Počet pater, místností, stolů, WC, kuchyněk - popis objektu.
  • Čistící prostředky a vybavení - vlastní/naše.
  • Preferovaný čas úklidu.

Objednávky přijímáme

Pondělí až pátek 8 - 18 hod.
Mob.: +420 725 971 256

info(zavináč)uklidmi(tečka)cz

Sídlo firmy

Ukliďmi.cz
Jankovcova 1566/2b
170 00 Praha 7

Fakturační údaje

Michal Anýž
Třebešovská 2254/105
193 00 Praha 9
Horní Počernice

Číslo učtu : 772772772
Kód Banky : 0600
IBAN: CZ73 0600 0000 0007 7277 2772
BIC ( SWIFT ): AGBACZPP

 

IČ: 69528608
DIČ: CZ8008140261

zavolejte nám
Odesláním tohoto formuláře beru na vědomí, že pro vyřízení poptávky jsou zpracovávány výše uvedené identifikační (jméno a příjmení) a kontaktní osobní údaje (telefonní a e-mailový kontakt), jejich poskytnutí je dobrovolné, bez nich by však nebylo možné zaslat naší cenovou nabídku a posléze uzavřít smlouvu.

Více o zpracování osobních údajů naleznete v informaci o zpracování osobních údajů dostupné na webových stránkách v části GDPR.